GDPR

Training & Events AB respekterar din integritet och skyddar dina personuppgifter som vi behandlar. Alla personuppgifter behandlas i enlighet med gällande dataskyddslagar.

DE TYPER AV DATA VI SAMLAR IN

Vi samlar in vissa personuppgifter om dig. “Personliga data” är data som kan användas för att identifiera dig eller information som kan härröras till dig. Vi samlar in personuppgifter som du frivilligt tillhandahåller till oss, till exempel när du blir kund hos oss,  genomför ett köp eller lägger en beställning, kommunicerar med oss via e-post, formulär på hemsidan eller vår onlinebutik där du registrerar dig. Uppgifterna vi samlar inkluderar ditt namn, telefonnummer, personnummer (vid betalning mot faktura), adress samt e-postadress. I vissa fall har dina personuppgifter hämtats från andra källor om du till exempel vill betala mot faktura. Dessa källor kan innefatta sökningar via offentligt tillgängliga sökmotorer och en kreditupplysning.

HUR ANVÄNDER VI DATA VI SAMLAR IN OCH LAGRAR

Vi använder de personuppgifter vi samlar in för att:

– Kunna lägga en beställning åt dig, antingen för att hämta i någon av våra butiker eller för att få en hemleverans.
– Göra utskick till dig 

Vi säljer inte, hyr ut, distribuerar eller på annat sätt gör dina personuppgifter tillgängliga för tredje part.

SKÄL FÖR ANVÄNDNING AV DINA PERSONUPPGIFTER

När vi behandlar personuppgifter för att kunna hantera din order och kunna göra en korrekt uppföljning. Vi anser att våra legitima intressen följer lagen.

 

Uppgifter som delas

Betalleverantör

Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri.
De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Klarna.

 Fraktbolag
För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering.
De fraktbolag vi samarbetar med är: Postnord och DHL

LAGRING

Dina personuppgifter sparas för angivna ändamål som nämnts ovan så länge du fortsätter vara kund eller så länge lagen kräver att vi sparar informationen om ditt köp.

SÄKERHET

Vi använder tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter mot förluster och att skydda mot obehöriga personers tillgång.

DINA VAL OCH RÄTTIGHETER

Du är alltid välkommen att höra av dig med dina frågor och funderingar. Du har rätt att veta vilka personuppgifter vi behandlar om just dig och kan begära en kopia.

Du har också rätt att få felaktiga personuppgifter om dig korrigerade och du kan be oss att radera dina personuppgifter så länge det inte är förbjudet enligt lag.

Du kan när som helst välja att avregistrera dig från eventuella utskick ifrån oss och i samband med det så upphör vi databehandling för det ändamål och tar bort dina personuppgifter från
vårt register. Avregistrering sker genom att du kontaktar oss och meddelar att du vill bli avregistrerad. Du meddelar oss din önskan via mail till ola@trainingandevents.se.

Om du är missnöjd med hur vi behandlar dina personuppgifter har du rätt att anmäla detta till Datainspektionen, som är regulatorn för vår behandling av personuppgifter

Köpvillkor

Allmänt

Hos oss kan du handla på flera olika sätt. Det smidigaste för dig är att handla online. Men vill du hellre ringa in din beställning eller komma in i butiken går det utmärkt. För att handla hos oss måste du vara över 18 år, inte stå under förmyndarskap och i övrigt ha kapacitet att ingå ett avtal.

Dessa allmänna villkor (”Villkoren”) gäller när du som konsument (”Kunden” eller ”du”) gör ett köp via webbplatsen.

Genom att göra en beställning på Webbplatsen accepterar du Villkoren. Försäkra dig om att du har läst igenom och förstått Villkoren innan du gör din beställning.

Att produkter eller tjänster tillhandahålls på Webbplatsen vid en viss given tidpunkt, innebär inte en garanti för att samtliga produkter eller tjänster alltid är tillgängliga. Vi förbehåller oss rätten att när som helst sluta sälja en produkt och förbehåller oss för att produkter inte finns i lager.

Vi förbehåller oss rätten att ändra dessa villkor efter behov, utan att meddela dig på förhand. Den version av villkoren som gäller för din beställning är den version som finns tillgänglig på Webbplatsen vid den tidpunkt då du gör din beställning.

Informationen på Webbplatsen är skyddad genom bland annat immaterialrättsliga och marknadsrättsliga lagar. Detta innebär att varumärken, firmanamn, produktnamn, bilder och grafik, design, layout samt information om produkter, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan föregående skriftligt medgivande.

Priser

Priserna i vår webshop som riktar sig till privatkunder anges alla priser inklusive moms. Priserna i våra prislistor (för inloggade) och som lämnas via offert till företag & föreningar anges exklusive moms och 25 % moms tillkommer. Vi har inget lägsta ordervärde och det tillkommer ingen expeditionsavgift. Vi reserverar oss för eventuella pris- och valutaförändringar samt skrivfel.

 

Leverans

Normal leveranstid är fyra till sex arbetsdagar. Vi levererar  våra paket med Postnord eller DHL. Även om vi strävar efter att leverera inom meddelade tidsramar, kan leveransen på grund av oväntade händelser ta längre tid. Om det sker en betydlig försening av din leverans har du, som kund, rätt att häva köpet. Vid beställning av profilerade produkter, specialbeställda produkter och ej lagervaror kan leveranstiden ta längre tid. Vi levererar inte till boxadresser.

Fraktkostnad

Webshop

För beställningar under 1 000 kr  tar vi ut en fraktavgift på 59 kr. Beställer du för över 1 000 kr är beställningen fraktfri med undantag för skrymmande paket. Om beställningen innefattar skrymmande paket är fraktavgiften 199 kr, exklusive moms. Skulle en del av din beställning vara tillfälligt slut på lager levererar vi naturligtvis den i efterhand utan extra fraktkostnad.

Beställning av produkter med kundens egen profil

För beställning av produkter med egen design/profil tillkommer frakt av ej lagerhållna produkter. Frakten anges i offerten företaget eller förening får vid förfrågan.

Betalning

När du handlar hos oss kan du välja mellan flera olika betalsätt. I webshopen kan du välja mellan PayPal, Stripe. I vår fysiska butik kan du betala med SWISH. Vid beställningar via mail skickar vi en faktura. När du väljer att betala med faktura gör vi sedvanlig kreditprövning. Enskilda firmor, kommandit- och handelsbolag får en upplysningskopia. Kreditprövningen, din köphistorik och ordervärde bildar underlag för fakturering. Vid köp mot faktura är betalningsfristen 14 dagar från fakturadatumet. Fakturan skickas när beställningen genomförs och leverans sker vanligtvis efter 4 till 6 arbetsdagar. Fakturan skickas via e-mail som standard, men pappersfakturan kan skickas med vanlig post om det önskas. Tag kontakt och meddela om du vill ha en pappersfaktura. 

Ägarförbehåll

Produkterna förblir Training and Events AB egendom tills de till fullo har betalats. Köpvillkoren anses accepterade vid beställning. Tvister angående tolkningar eller tillämpning av dessa köpvillkor och därmed sammanhängande rättsförhållanden ska avgöras enligt svensk lag.

Leveranskontroll

Kontrollera alltid leveransen. Är förpackningen skadad, spara emballaget och kontakta oss omgående. Transportskadad vara ersättes av oss.

Reklamation

Du har rätt att reklamera en vara inom 14 dagar, under förutsättning att varan var felaktig vid leveranstillfället. Men vänta inte med att påtala felet. Ring oss direkt! Vid godkänd reklamation ersätter T&E dig för eventuella fraktkostnader.

Retur- & bytesrätt

Du har som kund full retur- och bytesrätt i 14 dagar! Returtransport sker på kundens ansvar och på hans eller hennes bekostnad. Få mer information hos oss på tel. 070-663 27 02 eller e-mail ola@trainingandevents.se Returetiketten skickas via e-mail, vänligen ange ditt kundnummer samt e-mailadress. Oavsett hur du väljer att returnera dina varor, kom ihåg att lägga din följesedel med ditt kundnummer i paketet, detta så att vi enkelt kan se vem returen kommer ifrån. Vid storleksbyte av t.ex. kläder tillkommer ingen fraktavgift under förutsättning att du kontaktar oss i förväg. Tänk på att specialbeställda, profilerade samt använda varor inte kan returneras. Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.